Vandringar

Det är dags att upptäcka Ekopark Halle-Hunneberg!
Ge dig ut på ett spännande äventyr som bjuder på berikande upplevelser med fantastiska utsikter,
trolska sjöar och spännande djur och växter.

Vandringskarta & Stigfinnaren

Med museets vandringskarta kan du på egen hand upptäcka och utforska ekoparken med 16 olika vandringar. Tillsammans med boken Stigfinnaren kan du få veta mer om bergens spännande kulturhistoria. Karta och bok finns att köpa i museets butik.

Vandra med naturguide

Vandra tillsammans med museets naturguide i bergens orörda naturlandskap. Upplev den sagolika utsikten över Vänern och upptäck Hallesnipens gammelskog, mossar, spännande kulturhistoria, flora och fauna. 

Vid frågor eller speciella önskemål ring naturguiden Ola. Tel: 0521-27 00 42.

www.algensberg.com

Älgsafari

Under sommaren kan du följa med på en guidad älgsafaritur med buss i Ekopark Halle-Hunneberg. I turen ingår även besök på Kungajaktmuseet Älgens Berg samt museets storkåta, där det bjuds på tunnbrödswraps med älgkorv och lingondryck. 

Boka via Visit Trollhättan-Väne

www.algensberg.com

Kungajaktmuseet

I museet finner du en utställning om bergens djurliv,
geologi, kulturhistoria och kungajakt. Utöver detta finner du en ekoparksutställning med information om Halle-Hunneberg samt om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter. Museet kan upplevas på egen hand av både barn och vuxna,men blir desto rikare med hjälp av våra kunniga guider. Utöver spännande utställningar om bergen,
arrangerar museet flera aktiviteter och evenemang.

Läs mer om öppetider och priser.

http://www.algensberg.com